Exerciții pentru îmbunătățirea SPRINTULUI – Paul Herinean

Alături de Paul Herinean de la Motrix Fitness am făcut un nou episod care se focusează pe exerciții care ajută la îmbunătățirea sprintului. Acest episod face parte dintr-o serie nouă de videoclipuri menite să vă ajute să vă îmbunătățiti diverse abilități, tehnici și care să vă ajute în a vă antrena mai eficient.

Antrenamentul este constituit din DOUĂ PĂRȚI

Înainte de a începe orice exercițiu, primul lucru trebuie să fie încălzirea și activarea musculară a zonelor care urmează a fi implicate în antrenamentul ce urmează.

Pe lângă o încălzire „clasică” recomandăm 5-6 minute de FOAM ROLLING asupra: coapselor, fesierilor, zonei lombare și a gambelor.

După încălzire urmează antrenamentul propriu zis, care este alcătuit din două părți:

 • PARTEA #1 EXERCIȚII FUNDAMENTALE:
  • Fandări (cu sau fără greutăți)
  • Genuflexiuni
  • Îndreptări la TRAP BAR
  • Presă
  • Extensi cvadriceps

Structura primei părți poate fi sub formă de: SINGLE SETS (4-5 serii/exercițiu, pe urmă trecem la următorul exercițiu), SUPER SETS (1 serie/exercițiu, trecem la următorul exercițiu unde executăm tot 1 serie, iar pe urmă revenim la primul exercițiu -> tot așa până ce executăm 4-5 serii din ambele exerciții) sau chiar TRI-SETS (precum SUPER SETS, dar cu 3 exerciții)

 • PARTEA #2 PLIOMETRIE, VITEZĂ, ANDURANȚĂ ȘI FORȚĂ EXPLOZIVĂ
  • Sărituri pe PLYO-BOX: Cu cât mai înalt cu atât mai bine, 3-5 sărituri / set cu pauze mari între seturi.
  • Sled-Drive (sau sanie): Scopul aici e să fii cât mai rapid, 10-15 metri / mișcare cu pauze lungi între seturi.

TE POATE AJUTA VREUN SUPLIMENT?

Nu există vreun supliment care să te ajute direct în a obține un sprint mai bun, dar sunt suplimente care te pot ajuta în a-ți crește forța care în final va duce și la îmbunătățirea sprintului.

Cel mai recomandat supliment pentru creșterea forței și masei musculare este creatina, pe care o găsești aici: Creatină Monohidrată CreaPure®

Urmează mai multe astfel de videouri, așa că te invităm să ne dai un like, follow și subscribe la paginile noastre de Facebook, YouTube și Instagram:

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


COMENZI TELEFONICE
ro_RORomanian
ro_RORomanian
Coșul tău